Η φωτογραφία τοπίου είναι μια από τις πιο δημοφιλείς θέσεις φωτογραφίας. Στόχος του είναι να αποτυπώσει την ομορφιά του περιβάλλοντός μας, ενώ φέρνει τον θεατή στη φωτογραφία.
Ό, τι κι αν βρίσκετε μπροστά σας και την κάμερά σας είναι ένα τοπίο. Είτε πρόκειται για μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, ένα παγωμένο δάσος ή έναν πύργο που διαπερνά τον ουρανό, υπάρχει τρόπος να το καταγράψετε.
Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε τα καλύτερα άρθρα σχετικά με τη λήψη εντυπωσιακών φωτογραφιών τοπίου.
Τι εξοπλισμό χρειάζεστε για φωτογραφία τοπίου
Πολλά πράγματα μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε αυτό το λαμπρό τοπίο. Η κάμερα, οι ευρυγώνιοι φακοί, τα τρίποδα, τα φίλτρα πόλωσης και άλλα αξεσουάρ είναι ιδιαίτερα σημαντικά.
Θα σας δείξουμε τον καλύτερο εξοπλισμό για να βοηθήσετε τις περιπέτειες φωτογραφίας τοπίου.
Πώς να επιλέξετε την τέλεια κάμερα γι φωτογραφία τοπίου
Η φωτογραφία τοπίου απαιτεί διαφορετικά πράγματα από την κάμερά σας από άλλες θέσεις φωτογραφίας.
Η κάμερά σας πρέπει να καταγράφει όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες και να εκτελεί σε υψηλή ανάλυση. Ταυτόχρονα, πρέπει να είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το δυναμικό εύρος και να μάθετε πώς να εκμεταλλευτείτε τον αισθητήρα της κάμερας DSLR.
Όλα αυτά διαδραματίζουν ρόλο στην καλύτερη δυνατή από τις φωτογραφίες του τοπίου σας.
Οι καλύτεροι φακοί για λήψη φωτογραφιών τοπίου
Το κόστος των φακών μπορεί να κυμαίνεται από 200 $ έως 2000 $ και ίσως νομίζετε ότι όσο υψηλότερο είναι το κόστος, τόσο καλύτερος είναι ο φακός. Αυτό ισχύει τις περισσότερες φορές. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.
Όλοι οι τύποι φακών ακολουθούν διαφορετικές απαιτήσεις. Ορισμένα επικεντρώνονται στο φως, άλλα σε χρωματικές παρεκκλίσεις και άλλα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
Για τη φωτογραφία τοπίου, συνήθως αναζητούμε έναν συγκεκριμένο φακό. Ένα με ευρεία γωνία και μεγάλο επίπεδο ευκρίνειας σε στενά ανοίγματα.
Το πιο ακριβό δεν σημαίνει πάντα το καλύτερο. Μερικές φορές ο φθηνότερος φακός μπορεί να είναι καταπληκτικός. Το παραπάνω άρθρο θα σας δώσει τα εργαλεία που χρειάζεστε για να επιλέξετε το καλύτερο για τον εαυτό σας.
Επιλέγοντας τα καλύτερα τρίποδα για φωτογραφία τοπίου
Η προτεραιότητα των φωτογράφων τοπίου πρέπει να είναι ένα τρίποδο. Είναι ένα πολύ απαραίτητο κομμάτι εξοπλισμού για τη λήψη αυτών των λεπτομερών λήψεων.
Όταν επιλέγετε ένα τρίποδο, αναζητήστε τρία χαρακτηριστικά: ανθεκτικό, συμπαγές και ελαφρύ.
Ανθεκτικό γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίσει στοιχεία όπως η βρωμιά και η βροχή ενώ χτυπιούνται. Στερεά ώστε να διατηρεί την κάμερά σας ακίνητη κατά τη λήψη αυτής της λήψης. Και ελαφρύ γιατί δεν θέλετε επιπλέον βάρος να σας κρατάει κάτω.
Για μένα, ένα τρίποδο πρέπει να είναι τόσο ευέλικτο όσο η κάμερα. Θα μου επιτρέψει είτε να αλλάξω το κεφάλι είτε τουλάχιστον να μπορώ να τραβήξω τόσο το πορτρέτο όσο και το τοπίο.
Θα πρέπει επίσης να είναι εύκολο να ρυθμιστεί και να χρησιμοποιηθεί, ώστε να μην χάσετε γρήγορες αλλαγές στις γύρω περιοχές.
Σημαντικά αξεσουάρ για φωτογραφία τοπίου
Η εκπληκτική φωτογραφία τοπίου δεν αφορά μόνο την εστίαση στο φωτογραφικό σας σετ. Είναι επίσης για να φτάσετε στο καλύτερο μέρος για να τραβήξετε φωτογραφίες.
Η επιλογή ενδυμάτων σας είναι πολύ σημαντική για να σας βοηθήσει να εργαστείτε σε σκληρά περιβάλλοντα. Δεν πρέπει να ξεχάσετε να πάρετε μερικά γάντια και θερμικά πουκάμισα για να σας κρατήσουν ζεστούς. Οι μπότες πεζοπορίας και ένα μπουφάν βροχής θα σας βοηθήσουν να σας κρατήσει στεγνό.
Υπάρχουν και άλλα χρήσιμα πράγματα που μπορείτε να φέρετε μαζί σας, όπως μια καλή, εργονομική τσάντα. Το παραπάνω άρθρο θα τα διαβάσει όλα.
Ο απόλυτος οδηγός για φίλτρα για φωτογραφία τοπίου
Τα φίλτρα φακού είναι πολύ ευεργετικά για τις φωτογραφίες τοπίου όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Και το καλύτερο είναι ότι υπάρχει ένα φίλτρο για τα πάντα!
- Το φίλτρο UV (υπεριώδες) είναι το πιο γνωστό. Ο σκοπός του έχει αλλάξει με την πάροδο των ετών από ανάγκη (ταινία) σε άχρηστο (ψηφιακό)
- Το φίλτρο ND (ουδέτερη πυκνότητα) μειώνει την ταχύτητα κλείστρου για αυτές τις λήψεις μεγάλης έκθεσης
- Το φίλτρο GND (διαβαθμισμένη ουδέτερη πυκνότητα) βοηθά στη μέτρηση της τεράστιας διαφοράς μεταξύ ουρανού και τοπίου
- Και τα πολωμένα φίλτρα βοηθούν στη μείωση της αντανάκλασης και των αντανακλάσεων
Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα βαθμονομημένο φίλτρο ND για φωτογραφία τοπίου
Ένα φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας τραβάει υπερβολικά άφθονο φως από τη σκηνή που θέλετε να τραβήξετε. Αυτό σας βοηθά να εκθέσετε σωστά φωτογραφίες με χαμηλότερη ταχύτητα κλείστρου.
Ένα βαθμονομημένο φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας είναι σαν ένα φίλτρο ND. Είναι ένα φίλτρο ND στο ένα άκρο, που κυμαίνεται από διαφανές έως πλήρες φίλτρο σε κλίση. Αυτά σκουραίνουν μια συγκεκριμένη περιοχή της σκηνής σας.
Ο ουρανός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι φωτογράφοι τοπίου πρέπει να χρησιμοποιούν ένα από αυτά τα φίλτρα. Θα διαπιστώσετε ότι ο ουρανός είναι πολύ ελαφρύτερος από το τοπίο ή το αστικό τοπίο που θέλετε να φωτογραφίσετε.
Ένα βαθμονομημένο φίλτρο ND θα βγάλει το φως, προσθέτοντας λεπτομέρειες σε αυτήν τη φωτεινότερη περιοχή. Αυτό δημιουργεί μια πιο σωστά εκτεθειμένη σκηνή. Αυτό είναι αντί να έχει μία ή δύο στάσεις ελαφρύτερη από τις άλλες.
Διαβάστε το άρθρο μας εδώ σχετικά με τον τρόπο χρήσης τους.
Ρυθμίσεις κάμερας για φωτογραφία τοπίου
JPEG Versus Raw – Ποιο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε
Τα JPEG και Raw χρησιμοποιούν τον ίδιο αριθμό pixel, αλλά το μέγεθος αρχείου του Raw είναι περίπου 5 φορές μεγαλύτερο από το JPEG.
Αυτό το επιπλέον μέγεθος αρχείου προέρχεται από τα δεδομένα εικόνας που διατηρεί το αρχείο Raw και απορρίπτει JPEG. Αυτά τα επιπλέον δεδομένα σάς επιτρέπουν να έχετε πολύ μεγαλύτερο εύρος από την έκθεση, το χρώμα και την ισορροπία λευκού μετά την παραγωγή.
Η λήψη σε Raw δεν είναι τόσο γρήγορη όσο η JPEG. Θα χρειαστείτε επίσης ειδικό λογισμικό για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις εικόνες Raw. Αλλά το αποτέλεσμα είναι σίγουρα αξίζει τον κόπο.
Κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του ιστογράμματός σας
Τα ιστογράμματα είναι ένα βήμα πιο κοντά για να γίνετε πιο επαγγελματικοί στη ροή εργασίας σας. Είναι μια μαθηματική ανασκόπηση του πώς είναι ακόμη και η έκθεσή σας.
Η χρήση της οθόνης LCD για τον προσδιορισμό του τρόπου εμφάνισης των επισημάνσεων και των σκιών σας μπορεί να είναι παραπλανητική. Αυτό εξαρτάται από το διαθέσιμο φως περιβάλλοντος. Το ιστόγραμμα είναι ένας σαφής δείκτης κάτω ή υπερβολικής έκθεσης, επομένως είναι χρήσιμο να το χρησιμοποιήσετε.
Η διαφορά μεταξύ των τρόπων λήψης
Το έχετε δει σχεδόν σε κάθε κάμερα που δημιουργήθηκε τα τελευταία 50 χρόνια. Ένα μικρό εικονίδιο ενός ατόμου σε ένα πλαίσιο δείχνει ένα πορτρέτο και ένα εικονίδιο ενός βουνού για τοπίο.
Ευτυχώς, έχουμε προχωρήσει σε μια πιο εκλεπτυσμένη εποχή. Αυτοί οι τρόποι έχουν μετατραπεί σε κάτι χρήσιμο. Av / A (Προτεραιότητα διαφράγματος) και Tv / S (Προτεραιότητα κλείστρου).
Η φωτογραφία τοπίου μπορεί να βοηθηθεί πάρα πολύ από τη λειτουργία Av / A. Σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στην έκθεση διατηρώντας παράλληλα το επιλεγμένο άνοιγμα.
Πώς να δημιουργήσετε την τέλεια έκθεση για φωτογραφία τοπίου
Τώρα που έχετε όλο τον εξοπλισμό για να μετακινηθείτε στην υπέροχη ύπαιθρο, μπορείτε να προχωρήσετε στη λήψη της εικόνας.
Το διάφραγμα, το κλείστρο και το ISO σας συνεργάζονται για να σας προσφέρουν την τέλεια έκθεση . Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκθέτετε υπερβολικά τις επισημάνσεις και να μην εκθέτετε τις σκιασμένες περιοχές.
Οι λειτουργίες μέτρησης εντός της κάμερας υπάρχουν για να σας βοηθήσουν να φτάσετε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σωστή έκθεση. Οι λειτουργίες λήψης και εστίασης σάς βοηθούν να επισημάνετε ποιο είναι το πιο σημαντικό μέρος της εικόνας. Βοηθά στη συνέχεια να διατηρηθεί στο καλύτερο δυνατό φως.
Πώς να καταγράψετε πανοραμικές πανοραμικές εικόνες
Το πανόραμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε μια καταπληκτική θέα από πολύ ευρεία γωνία.
Είναι τέλεια από τα ύψη, εάν θέλετε να δείξετε τα πάντα από την ίδια οπτική γωνία. Ειδικά αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε από ποια γωνία θα πυροβολήσετε.
Μπορείτε να τραβήξετε μια πανοραμική λήψη από οποιονδήποτε φακό και ένα τρίποδο. Με λίγη βοήθεια μετά την επεξεργασία, μπορείτε να δημιουργήσετε μια εικονική, αξέχαστη εικόνα. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς.
Τύποι φωτογραφίας τοπίου
Ξεκινώντας με τη φωτογραφία Sunrise
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είσαι έξω όταν βλέπεις τον ήλιο να δύει. Ο ουρανός ανάβει με χρώματα που ποτέ δεν πίστευες ότι υπήρχαν.
Παίρνετε τη φωτογραφική σας μηχανή, σκοπεύετε και τραβάτε, αλλά δεν βγαίνει ακριβώς πώς το οραματίσατε.
Εδώ υπάρχουν μερικές εξαιρετικές συμβουλές για το γιατί αξίζει να ξυπνήσετε νωρίς. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε ποτέ προετοιμασμένοι για φωτογραφία sunrise.
10 συμβουλές για εκπληκτική φωτογραφία ηλιοβασιλέματος
Το ηλιοβασίλεμα παρέχει τη χρυσή ώρα στο τέλος της ημέρας. Αυτό είναι υπέροχο καθώς δεν χρειάζεται να σηκωθείτε νωρίς και μπορείτε να δείτε πότε ο ήλιος θα πέσει πολύ πιο εύκολα.
Το άρθρο μας έχει πέντε υπέροχες συμβουλές για το πώς να φωτογραφίσετε μια τέλεια εικόνα ηλιοβασιλέματος . Όπως και οι περισσότερες φωτογραφίες του τοπίου, ο σχεδιασμός είναι υψίστης σημασίας. Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει με εφαρμογές smartphone. Ή ακόμη και ανιχνεύοντας την περιοχή εκ των προτέρων.
Κάνε υπομονή. Εξασκηθείτε όσο μπορείτε. Σύντομα θα βρείτε ότι όλες οι ιδέες ταιριάζουν για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε κάτι εκπληκτικό.
Πώς να τραβήξετε φωτογραφίες από την ακτογραμμή και το θαλασσινό τοπίο
Οι φωτογραφίες κατά μήκος των ακτών και των θαλασσινών τοπίων ΕΙΝΑΙ τοπικές φωτογραφίες. Αλλά έχουν τις συγκεκριμένες τεχνικές τους.
Πιθανότατα θα συμπεριλάβετε το νερό σε αυτές τις λήψεις. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε τη φωτογραφική σας ακτογραμμή τοπία μαγευτική, δραματική και μοναδική!
15 συμβουλές για καλύτερη φωτογραφία θαλασσινού τοπίου
Μπορείτε να βελτιώσετε οποιονδήποτε τομέα φωτογραφίας με έρευνα. Η έρευνα που πρέπει να δείτε εδώ είναι για την παλίρροια και το πρήξιμο του νερού.
Η πρόγνωση καιρού είναι απαραίτητη σε αυτόν τον τομέα. Θα σας ενημερώσει πότε η παλίρροια είναι μέσα ή έξω. Ορισμένες περιοχές τοπίου θα λειτουργούν μόνο όταν η παλίρροια είναι έξω, αποκαλύπτοντας περισσότερο από το τοπίο. Αυτό θα μπορούσε να μετατρέψει μια καλή εικόνα σε υπέροχη.
14 συμβουλές για τη βελτίωση της δασικής φωτογραφίας σας
Όπου κι αν βρίσκεστε, υπάρχουν γενικοί κανόνες φωτογραφίας τοπίου που ισχύουν. Τα πράγματα όπως η σύνθεση, η προοπτική και η διαμόρφωση είναι όλα βασικά.
Η φωτογράφηση σε ένα δάσος έχει το δικό της επιπλέον σύνολο προκλήσεων. Πρέπει να ασχοληθείτε με το τοπογραφικό στοιχείο που προσφέρει το δάσος. Θα βρείτε λιγότερο διαθέσιμο φως και ένα πιθανώς μεταβαλλόμενο τοπίο.
Θα χρειαστείτε υπομονή, πρακτική και τις συμβουλές μας. Τότε θα μπορέσετε να βελτιώσετε τη δασική σας φωτογραφία.
Ασπρόμαυρη φωτογραφία τοπίου
Η δημιουργία ασπρόμαυρων τοπίων είναι ένας όμορφος τρόπος για να δείξετε το τοπίο. Εξετάζουμε τις ασπρόμαυρες εικόνες με διαφορετικό τρόπο από αυτές των χρωμάτων.
Το μονοχρωματικό στυλ μας επιτρέπει να επικεντρωθούμε στην υφή, το σχήμα και την αντίθεση μιας σκηνής. Τα έντονα πράσινα και μπλε μπορούν να μας αποσπάσουν την προσοχή και να πάρουν τη σημασία μακριά από τη σκηνή.
Μια εικόνα όπου τα χρώματα δεν είναι ευχάριστα μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ασπρόμαυρο. Μπορεί να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός πιο ενδιαφέροντος τοπίου.
Καλύτερες τεχνικές φωτογραφίας της ερήμου
Η έρημος είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε με τη φωτογραφία τοπίου. Αυτό είναι ένα τοπίο που σπάνια αλλάζει, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε τις ίδιες ρυθμίσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό είναι καλό για εξάσκηση.
Εδώ, μπορείτε να επικεντρωθείτε σε σχήματα και μορφές της περιοχής. Οι υφές είναι επίσης υπέροχα πράγματα που πρέπει να αναζητήσουμε, καθώς εμείς οι θεατές θα τους βρουν ενδιαφέροντες.
Το άρθρο μας είναι ο οδηγός σας για τον τρόπο λήψης εκπληκτικών ερήμων.
Φωτογραφία τοπίου με μεγάλη έκθεση
Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους θέλετε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου. Ίσως θελήσετε να επιτύχετε τη σωστή έκθεση στο φως όπου το άφθονο φως. Ή μπορείτε να αφαιρέσετε ανεπιθύμητες ακαταστασίες από τις εικόνες.
Η αργή ταχύτητα κλείστρου είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε κίνηση όταν η ακίνητη εικόνα δεν είναι αρκετή.
Η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να είναι αποτελεσματική μέρα ή νύχτα. Η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να είναι αποτελεσματική μέρα ή νύχτα. Μπορείτε να πυροβολήσετε ελαφρά μονοπάτια αυτοκινήτων ή να συλλάβετε κεραυνούς που χτυπούν τη Γη.
Πώς να τραβήξετε φωτογραφία τέλειο τοπίο το βράδυ
Νυχτερινή φωτογραφία σημαίνει ενσωμάτωση του έναστρου ουρανού παράλληλα με το τοπίο. Και έρχεται με το δικό του σύνολο προκλήσεων.
Η νυχτερινή φωτογραφία τοπίου μπορεί να σημαίνει χρήση διαφορετικών τεχνικών. Το φως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που πρέπει να ξεπεραστεί. Επομένως, πρέπει να εστιάσετε στην αντιμετώπιση συνθηκών χαμηλού φωτισμού. Τα γρήγορα ανοίγματα, τα τρίποδα και η καταγραφή δοκιμών και σφαλμάτων είναι οι καλύτεροι φίλοι σας.
Ο απόλυτος οδηγός μας για τη νυχτερινή φωτογραφία θα σας δώσει περισσότερες συμβουλές. Στοχεύουν να σας βοηθήσουν να νιώσετε το τέλειο νυχτερινό τοπίο
Σημαντικές συμβουλές και τεχνικές φωτογραφίας τοπίου
Πώς ο δραματικός καιρός θα μεταμορφώσει τη φωτογραφία τοπίου σας
Οι σκληρές καιρικές συνθήκες (όπως θυελλώδη σύννεφα), μπορούν να φέρουν ατμόσφαιρα. Η αίσθηση του δράματος είναι ευπρόσδεκτη σε μια κατά τα άλλα θαμπή εικόνα.
Ο καιρός μπορεί να αλλάξει εντελώς τη διάθεση του τοπίου. Μπορεί να προσφέρει μια εντελώς διαφορετική εμπειρία για τον θεατή.
Το άρθρο μας θα σας δείξει πώς να επωφεληθείτε από τις δραματικές καιρικές συνθήκες.
10 λιγότερο γνωστές τοποθεσίες φωτογραφίας τοπίου
Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η τοποθεσία είναι τόσο ριζωμένη σε εμάς φωτογράφους. Πραγματικά έχει σημασία όταν ρυθμίζετε τον εαυτό σας για να φωτογραφίσετε.
Ορισμένοι φωτογράφοι δεν μοιράζονται τη λίστα των τοποθεσιών τοπίου. Άλλοι μοιράζονται γεωγραφικές ετικέτες μέσω πλατφορμών όπως το Flickr και το Shot Hot Spot. Μπορείτε επίσης να βρείτε τοποθεσίες με λίγη έρευνα.
Υπάρχουν ακόμη και εφαρμογές που σας βοηθούν να απεικονίσετε πώς θα είναι η τοποθεσία σε μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Οι θέσεις του ήλιου και του φεγγαριού μπορούν να σας δώσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να βρείτε αυτήν την υπέροχη σκηνή.
10 συμβουλές για τη λήψη μινιμαλιστικής φωτογραφίας τοπίου
Δεν θα είναι όλα τα τοπία τεράστιες, εντυπωσιακές εκτάσεις μορφών και ροών. Θα συναντήσετε περιοχές που θα είναι πιο ελάχιστες στο σχεδιασμό τους. Η καταγραφή αυτών των καταστάσεων μπορεί να κάνει μερικές πολύ εντυπωσιακές και ενδιαφέρουσες εικόνες.
Αυτός είναι επίσης ένας τομέας φωτογραφίας τοπίου που μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας. Η απλή αλλαγή της προοπτικής σας μπορεί να είναι αρκετή για να καταγράψετε τη σκηνή με «λιγότερο είναι περισσότερο» τρόπο. Έχουμε 10 από τις καλύτερες συμβουλές για τον τρόπο λήψης μινιμαλιστικής φωτογραφίας τοπίου.
Συμβουλές εποχιακής φωτογραφίας τοπίου
Ως φωτογράφος τοπίου, πρέπει να βγείτε σε διαφορετικές ώρες της ημέρας. Πριν από την ανατολή, πριν από το ηλιοβασίλεμα, κατά τη διάρκεια της νύχτας και όλες τις καιρικές συνθήκες.
Οι εποχές δεν είναι διαφορετικές. Αυτή η λίμνη μπορεί να είναι βαρετή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλά κατά τους χειμερινούς μήνες, μετατρέπεται σε παγωμένη χώρα των θαυμάτων.
Όλα αυτά τα γυμνά δέντρα ανθίζουν κατά την άνοιξη και ο ήλιος γίνεται πιο δυνατός. Κάθε σεζόν έχει διαφορετικά οφέλη για τη φωτογραφία. Να τι πρέπει να περιμένετε κατά τη διάρκεια του καθενός.
Βελτιώστε τη φωτογραφία τοπίου κατά τη διάρκεια της άνοιξης
Ο χειμώνας τελείωσε. Τα πράγματα μεγαλώνουν ξανά και ο ήλιος αρχίζει να δυναμώνει. Η εκμετάλλευση αυτού του νέου ήλιου σας δίνει σκιές και μια νέα ματιά στην ανάκτηση της βλάστησης.
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να εστιάσετε την προσοχή του θεατή σας σε συγκεκριμένες περιοχές της φωτογραφίας σας.
Οι καιρικές συνθήκες λειτουργούν επίσης υπέρ σας. Η ομίχλη και η δροσιά μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε καλύτερες, πιο ατμοσφαιρικές εικόνες.
Η ανοιξιάτικη φωτογραφία μπορεί να οδηγήσει σε μερικές μυστικιστικές, ονειρικές φωτογραφίες!
Τραβήξτε πανέμορφες εικόνες τοπίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
Θα νομίζατε ότι η φωτογραφία το καλοκαίρι είναι η ευκολότερη και πιο ευχάριστη. Ο ήλιος λάμπει όλη μέρα, όλα είναι σε άνθιση και δεν υπάρχει σύννεφο στον ουρανό.
Γίνεται δύσκολο αν θέλετε κάποιον ορισμό και λεπτομέρεια από τα σύννεφα. Ή αν δεν θέλετε να μείνετε έξω μέχρι τις 10 μ.μ. περιμένοντας να τελειώσει λίγο ο ήλιος.
Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να αποφύγετε τις παγίδες της φωτογραφίας τοπίου . Αντ ‘αυτού, θα φτιάξετε υπέροχες, αξέχαστες φωτογραφίες.
Πώς να ανεβάσετε τη φωτογραφία πτώσης σε νέο επίπεδο
Το φθινόπωρο είναι η εποχή του χρώματος. Μπορείτε να επωφεληθείτε από όλα τα όμορφα τοπία για να δημιουργήσετε μερικές εκπληκτικές εικόνες τοπίου.
Απομόνωση χρωμάτων και χρήση οπίσθιου φωτισμού στο φύλλωμα για να αναβοσβήνουν τα χρώματα. Ή χρησιμοποιώντας χαμηλές γωνίες για να επεκτείνετε σκηνές και σχήματα είναι μερικοί τρόποι για να πειραματιστείτε με αυτήν τη σεζόν.
Τρόπος φωτογραφίας Χειμερινό τοπίο
Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στη φωτογραφία είναι η σωστή έκθεση στο φως. Αυτό είναι ακόμη χειρότερο το χειμώνα επειδή το χιόνι λειτουργεί σαν ένας μεγάλος ανακλαστήρας. Η προσπάθεια να φωτογραφίσετε μια λευκή χειμερινή χώρα θαυμάτων μπορεί γρήγορα να γίνει εφιάλτης.
Η χρήση της χειροκίνητης λειτουργίας μπορεί να σας δώσει λίγο περισσότερη βοήθεια από το Av (Προτεραιότητα διαφράγματος) ή την τηλεόραση (Προτεραιότητα κλείστρου).
Τα φίλτρα μπορούν επίσης να σας προσφέρουν λίγο περισσότερο χώρο για να πλησιάσετε αυτήν την τέλεια ανάγνωση φωτός.
Αυτό το άρθρο σάς δείχνει πώς μπορείτε να μάθετε τις ακραίες στιγμές του χειμώνα και τους μεσαίους τόνους. Και πώς να κάνετε αυτό το τυφλό λευκό χιόνι να λειτουργεί για σας αντί για σας.
Σύνθεση
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον προσανατολισμό τοπίου στη φωτογραφία;
Η επιλογή μεταξύ κατακόρυφου και οριζόντιου προσανατολισμού μπορεί να είναι δύσκολη. Ευτυχώς, όταν πρόκειται για φωτογραφία τοπίου, η λύση είναι αυτονόητη τις περισσότερες φορές.
Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν χρησιμοποιείτε προσανατολισμό τοπίου. Από ό, τι δίνεται έμφαση στη σωστή περικοπή, ο κατάλογος είναι μακρύς. Μπορείτε επίσης να ξεχωρίσετε με τις εικόνες του τοπίου σας χρησιμοποιώντας τον προσανατολισμό πορτρέτου.
Στο άρθρο μας, συλλέξαμε τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να δώσουμε προσοχή.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα των τρίτων
Μία από τις πιο βασικές ιδέες της σύνθεσης είναι ο κανόνας των τρίτων . Δεν πρέπει να εντοπίσετε όλα τα ενδιαφέροντα στο κέντρο της φωτογραφίας.
Εάν σχεδιάζετε φανταστικές γραμμές τα τρίτα του σκόπευτρου, δημιουργείτε τέσσερις διασταυρώσεις. Αυτές οι περιοχές είναι ιδανικές για να κάνουν τη φωτογραφία και το θέμα πιο ενδιαφέρον.
Το άρθρο μας αναλύει λεπτομερέστερα πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα των τρίτων για να βελτιώσετε τη φωτογραφία σας.
Πώς η χρήση οριζόντιων γραμμών θα ενισχύσει τη σύνθεσή σας
Βλέπουμε ορίζοντες όλη την ώρα, τόσο πολύ που μερικές φορές εξαφανίζονται από την προσοχή μας. Παρ ‘όλα αυτά, αποτελούν μέρος της φωτογραφικής σύνθεσης και κάτι που δεν πρέπει να αγνοήσετε.
Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε αυτή την εικόνα να ξεχωρίζει περισσότερο. Ειδικά όταν ασχολούμαστε με τη θάλασσα και τον ουρανό, τον ουρανό και τη γη ή με τη θάλασσα και τη στεριά. Για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτούς τους κανόνες, ανατρέξτε στο άρθρο μας σχετικά με τις οριζόντιες γραμμές.
Πώς να προσθέσετε βάθος σε μια φωτογραφία
Το βάθος στη φωτογραφία είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Παίρνετε μια τρισδιάστατη ρύθμιση, τη φωτογραφίζετε και μετατρέπεται σε κάτι πιο κοντά στο 2D. Χάνει το βάθος της στη διαδικασία.
Υπάρχουν όμως τρόποι να το πάρετε πίσω και να το μετατρέψετε σε μια πιο ρεαλιστική εικόνα. Οι απλοί κανόνες σύνθεσης μπορούν να βοηθήσουν, όπως ο κανόνας των τρίτων, οι αρχικές γραμμές, τα πλαίσια κ.λπ.
Ακόμη και η επιλογή φακού επηρεάζει τη σχέση μεταξύ των αντικειμένων στο πλαίσιο σας.
Αυτή η ανάρτηση θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε βάθος στις φωτογραφίες σας, έτσι ώστε το όραμά σας να είναι αυτό που καταγράφει η κάμερά σας.
Πώς να χρησιμοποιήσετε τις κορυφαίες γραμμές για να βελτιώσετε τη σύνθεση φωτογραφίας σας
Οι κορυφαίες γραμμές είναι ακριβώς αυτό – γραμμές που οδηγούν τα μάτια σας στο πλαίσιο. Μερικές φορές οδηγούν ξανά τα μάτια σας. Αυτό θα εξαρτηθεί από την πρόθεση του φωτογράφου.
Μπορούν να οδηγήσουν τον θεατή σας σε αυτό που θέλετε να εστιάσουν. Επιπλέον, μπορούν να τους καθοδηγήσουν στη ροή μιας σκηνής ή ενός σκηνικού. Ή μπορούν να εξαφανιστούν στον μακρινό ορίζοντα.
Ως φωτογράφος, η επιλογή είναι δική σας.
Πώς να κερδίσετε χρήματα με τη φωτογραφία τοπίου
Ο απλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να κάνετε φωτογραφία τοπίου με πλήρη απασχόληση είναι να μάθετε πώς να κερδίζετε χρήματα από αυτήν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε, έτσι ο καθένας μπορεί να βρει κάτι αξιόλογο εδώ
Μια επιλογή για να κερδίσετε χρήματα από τη φωτογραφία τοπίου είναι να πουλήσετε τις φωτογραφίες που τραβάτε. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω εκτυπώσεων των τοπίων σας σε άτομα που αναζητούν τοιχογραφίες. Ίσως η χρήση ιστότοπου φωτογραφίας αποθεμάτων μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη.
Μάθετε εδώ πώς να πουλήσετε την εργασία σας και να μείνετε σε εξωτερικούς χώρους για όσο διάστημα θέλετε.
Φωτογραφία τοπίου μετά την επεξεργασία
10 συμβουλές τοπίου μετά την επεξεργασία
Η φωτογραφία δεν τελειώνει με το πάτημα του κουμπιού κλείστρου. Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του να είσαι φωτογράφος είναι αυτό που κάνεις μετά. Με την παραδοσιακή ταινία, αποφύγαμε και κάψαμε.
Τώρα έχουμε αμέτρητα προγράμματα και εφαρμογές που καθιστούν την επεξεργασία μετά απρόσκοπτη και χρήσιμη.
Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε το τοπίο σας από μια υπέροχη φωτογραφία σε μια καταπληκτική φωτογραφία.
Πώς να αφαιρέσετε την αναλαμπή φακού με αυτό το έξυπνο τέχνασμα
Περπατήσατε για δύο ώρες, ανέβηκε σε αυτό το βουνό και τελικά ρυθμίζετε τη βολή σας. Μέχρι να ρίξετε μια ματιά στις φωτογραφίες σας και ότι η φοβερή αναλαμπή φακού καταλαμβάνει περισσότερο χώρο από το τοπίο.
Ξέχασες την κουκούλα του φακού σου – ναι, αυτή που κοίταξες όταν βγάζεις το φακό από το κουτί και μετά το ξέχασες.
Ακολουθήστε το κόλπο μας εδώ και δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσετε ξανά αυτήν την ενοχλητική φλόγα.
7 συμβουλές για τη χρήση του βαθμολογικού εργαλείου φίλτρου Lightroom για φωτογραφία τοπίου
Μερικές φορές διαβάζετε σχετικά με τα βαθμολογημένα φίλτρα ΜΕΤΑ τη λήψη της φωτογραφίας. Ίσως χρειαστεί να διορθώσετε την υπερβολική έκθεση στον ουρανό από αυτό το τελευταίο, αυτοσχέδιο σουτ στην παραλία.
Ή ίσως θέλετε να απαλλαγείτε από την ατμοσφαιρική ομίχλη στο πιο πρόσφατο τοπίο της πόλης σας.
Ό, τι κι αν είστε, το Adobe Lightroom σας καλύπτει. Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαθμονομημένα φίλτρα για να αποθηκεύσετε όλες αυτές τις αυθόρμητες φωτογραφίες!
30 καλύτερες δωρεάν προεπιλογές Lightroom για φωτογραφία τοπίου
Οι προεπιλογές είναι το βασικό στοιχείο κάθε καλής επεξεργασίας Lightroom. Μερικά προέρχονται από το Adobe. Οι λάτρεις δημιουργούν επίσης μερικά και τα μοιράζονται με άλλους φωτογράφους. Ακολουθούν μερικές προεπιλογές για να ταιριάξετε στο Adobe Lightroom σας.
Αυτά θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις φωτογραφίες σας!
Πώς να χρησιμοποιήσετε το εφέ Orton στη φωτογραφία τοπίου
Οι εικόνες μετά την επεξεργασία μέσω τοπικών προσαρμογών μπορούν να σας προσφέρουν μόνο μέχρι τώρα. Μερικές φορές, πρέπει να προσθέσετε ένα «βαρύτερο χέρι» για να δημιουργήσετε τις εικόνες που θέλετε. Το εφέ Orton είναι χρήσιμο για το διαχωρισμό της φωτογραφίας τοπίου από το φλοιό.
Για αυτό, θα χρειαστείτε το Adobe Photoshop, καθώς θα πρέπει να δημιουργήσετε και να αντιγράψετε επίπεδα. Μόλις το έχετε, θα βρείτε μια πολύ εύκολη διαδικασία. Όμως, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να το κυριαρχήσετε με τον τρόπο που θέλετε, χωρίς να εφαρμόσετε μια «μαγειρεμένη» αίσθηση.
συμπέρασμα
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λήψη του τοπίου μπορεί να είναι δύσκολη. Υπάρχουν γενικοί κανόνες και συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε. Αλλά πάντα να θυμάστε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μείνετε δημιουργικοί και να πειραματιστείτε.
Ελπίζω ότι οι συμβουλές φωτογραφίας μας θα σας βοηθήσουν να τραβήξετε εξαιρετικές φωτογραφίες τοπίου.