12 Συμβουλές φωτογραφίας προϊόντων DIY που πρέπει να δοκιμάσετε

12 Συμβουλές φωτογραφίας προϊόντων DIY που πρέπει να δοκιμάσετε

12 Συμβουλές φωτογραφίας προϊόντων DIY που πρέπει να δοκιμάσετε 700 700 AE

[popuppress id=”6875″]

Οι καλές φωτογραφίες είναι το κλειδί για την πώληση προϊόντων. Μην αφήσετε τα ακριβά εργαλεία φωτογραφίας να συγκρατήσουν την επιχείρηση φωτογραφίας προϊόντων σας πλέον! Δεν είναι απαραίτητο αν γνωρίζετε μερικά DIY κόλπα.

Αυτές οι έξυπνες συμβουλές φωτογραφίας προϊόντων DIY θα κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.

Νέα γυναίκα που κρατά το κραγιόν και που χαμογελά σε μια συνεδρίαση καμερών στο κρεβάτι

1. Μια λευκή κάρτα είναι το μυστικό όπλο σας

Ένα φύλλο λευκής κάρτας είναι απαραίτητο εργαλείο για το στούντιο φωτογραφιών DIY. Για ένα, θα παρέχει ένα καθαρό, λευκό φόντο στη λήψη του προϊόντος σας. Εάν το φύλλο είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως καμπύλη απείρου DIY .

Σας λείπει ένα φως πλήρωσης ; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τη λευκή κάρτα για να αντανακλούν το φως πίσω στο προϊόν.

Τι γίνεται με τις κάρτες αναπήδησης; Ένα φύλλο λευκής κάρτας είναι το κύριο συστατικό για μια έκδοση DIY. Θα παρέχει επίσης μια τέλεια βάση αν αποφασίσετε να πυροβολήσετε από την κορυφή προς τα κάτω.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι εξοπλισμού που μπορείτε να διατηρήσετε μαζί σας. Απλώς θυμηθείτε να το διατηρείτε καθαρό!

ένας άντρας που χρησιμοποιεί λευκή κάρτα κάτω από μια κάμερα για φωτογραφία στο σπίτι

3. Χρησιμοποιήστε το γυαλί για ένα φτηνό σκηνικό

Αναζητάτε ένα δημιουργικό υπόβαθρο προϊόντος; Χρησιμοποιήστε γυαλί! Προσφέρει μια ανακλαστική επιφάνεια, προσθέτοντας περισσότερες λεπτομέρειες στη λήψη σας.

Το γυαλί είναι επίσης πολύ ευέλικτο. Λειτουργεί με σχεδόν κάθε φωτογράφηση προϊόντων.

Θα λειτουργήσει με οποιαδήποτε έγχρωμη κάρτα, αντανακλώντας το περιβάλλον του.

Έχετε πιθανώς φύλλα από γυαλί που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε που δεν γνωρίζετε. Τα πλαίσια εικόνων ή οι παλιοί καθρέφτες μπορούν να λειτουργήσουν εξαιρετικά για φωτογραφίες προϊόντων DIY Πειραματιστείτε με τα διάφορα γυάλινα αντικείμενα που βρίσκετε γύρω από το σπίτι. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα και να έχετε αρκετά δημιουργικά αποτελέσματα!

μια φωτογραφία προϊόντος DIY στρογγυλών γυαλιών ηλίου φακού σε λευκό φόντο

2. Χρησιμοποιήστε ένα Lazy Susan για λήψεις προϊόντων 360

Μια εικόνα προϊόντος 360 επιτρέπει στον θεατή να βλέπει το προϊόν από κάθε δυνατή γωνία.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα εμπορικό πικάπ που γυρίζει σε ακριβή διαστήματα. Όμως, αυτές οι συσκευές μπορεί να είναι ακριβές. Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας για τη φωτογραφία προϊόντων DIY.

Η τεμπέλης Susan είναι μια περιστροφική πλάκα που χρησιμοποιείται για τη διανομή φαγητού. Είναι επίσης ένα καταπληκτικό κομμάτι εξοπλισμού φωτογραφίας προϊόντων DIY που μπορείτε να πάρετε στο Amazon.

Για παράδειγμα, προσθέστε μια μεζούρα στο κάτω μέρος. Τοποθετήστε την άσπρη κάρτα στην επιφάνεια. Ξεκινήστε με μηδέν προς την κάμερα. Τραβήξτε μια φωτογραφία και περιστρέψτε την 0,5 εκατοστά για κάθε λήψη. Φωτογραφίζετε το προϊόν από όλες τις γωνίες και το μετατρέπετε σε βίντεο 360 °.

Αυτό θα σας δώσει ένα προϊόν ομαλής στροφής που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αφαιρέσουν τα μάτια τους. Διαβάστε το πλήρες άρθρο φωτογραφίας προϊόντων 360 για έναν αναλυτικό οδηγό!

4. Χρησιμοποιήστε μια κουρτίνα ντους για φωτισμό DIY

Η κουρτίνα ντους είναι ένα είδος χαμηλού κόστους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους για έργα φωτογραφίας DIY.

Χρειάζεστε al ightbx για τις φωτογραφίες των προϊόντων σας; Γυρίστε το τραπέζι μεσαίου έως μικρού μεγέθους ανάποδα. Τώρα τυλίξτε την κουρτίνα ντους PVC πάνω από τα αναποδογυρισμένα πόδια.

Το PVC λειτουργεί ως διαχύτης και δημιουργεί ένα απαλό, ομοιόμορφο φως όταν χρησιμοποιείται με μια φωτεινή πηγή ή μια φωτεινή πηγή φωτός ημέρας. Για τη διάχυση του φυσικού φωτός, τυλίξτε την κουρτίνα ντους μπροστά από ένα παράθυρο. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως καμπύλη απείρου.

Τα μοτίβα και η βρωμιά μπορούν να επηρεάσουν το φως, δίνοντάς σας σκιές. Για τέλειες εικόνες προϊόντος, βεβαιωθείτε ότι η κουρτίνα του ντους είναι λευκή και καθαρή. Κάτι σαν το  Heavy Duty PEVA Shower Curtain Liner λειτουργεί πολύ καλά.

Ένα ελαφρύ κουτί φωτογραφίας προϊόντων από κουρτίνα ντους

5. Χρησιμοποιήστε φωτισμό παραθύρου για διαφορετικά εφέ

Το φυσικό φως είναι άφθονο και δωρεάν. Είναι επίσης η καλύτερη πηγή φωτισμού που χρησιμοποιείται για τη φωτογραφία προϊόντων.

Η φωτογράφηση προϊόντων σε διαφορετικές ώρες της ημέρας θα παράγει ξεχωριστά εφέ. Για μια ζεστή λάμψη, τραβήξτε φωτογραφίες προς το βράδυ. Για δροσερό τόνο, τραβήξτε φωτογραφίες νωρίς το πρωί.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα παράθυρο με παγωμένο γυαλί. Η υφή θα προσθέσει ένα διασκορπισμένο, απαλότερο φως στη φωτογραφία του προϊόντος σας. Εάν δεν έχετε υφή γυαλιού, πηγαίνετε για την κουρτίνα ντους με ντυμένο για να παρέχει αυτή τη διάχυτη εμφάνιση.

Αν θέλετε καθαρή εμφάνιση, ρυθμίστε τη λήψη του προϊόντος σας σε ένα λευκό φόντο (ένα μεγάλο φύλλο χαρτιού θα κάνει!) Δίπλα σε ένα μεγάλο παράθυρο. Χρησιμοποιήστε το φως που έρχεται μέσα από το παράθυρο με τους σπιτικούς ανακλαστήρες DIY. Αυτό θα αναπηδήσει το φως πίσω στη σκηνή, εξαλείφοντας τυχόν σκληρές σκιές .

φωτογραφία προϊόντος κεριού και πέτρας με φωτισμό παραθύρων

6. Πηγαίνετε έξω για φυσικές λήψεις

Δεν χρειάζεται όλη η φωτογραφία προϊόντων ένα στούντιο για τη λήψη φωτογραφιών υψηλής ποιότητας. Μερικές φορές, ένα φυσικό περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας για τις εικόνες προϊόντων τρόπου ζωής

Υπάρχουν πολλοί τύποι φωτογραφίας προϊόντων που λειτουργούν καλύτερα με μια πιο αισθητική εμπνευσμένη από τη φύση. Τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης, τα υπαίθρια είδη και τα προϊόντα διατροφής είναι μερικά.

Το καλύτερο είναι ότι ο εξωτερικός κόσμος είναι δωρεάν. Έχετε μια σειρά διαφορετικών φόντων φωτογραφίας προϊόντων (ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε λίγο εκ των προτέρων). Έχετε άφθονο, φυσικό φως και μπορείτε να αφιερώσετε όσο χρόνο χρειάζεστε.

Η εύρεση της ιδανικής τοποθεσίας μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο και ενέργεια, αλλά θα κάνει τις εικόνες του προϊόντος σας έναν κόσμο καλό.

φωτογραφία προϊόντος δύο μπουκαλιών καλλυντικών σε κλαδί δέντρου

7. Ψεύτικο σκηνικό μαρμάρου για τρόφιμα

Για εικόνες τροφίμων, το λευκό φόντο είναι λιγότερο σημαντικό. Πρόκειται περισσότερο για τη δημιουργία μιας ρεαλιστικής ατμόσφαιρας.

Ένα μαρμάρινο σκηνικό είναι δημοφιλές για προϊόντα τροφίμων καθώς σας δίνει την αίσθηση ενός πάγκου κουζίνας. Πιθανότατα θα έχετε δει πολλές εικόνες όπως σε κοινωνικά μέσα ή φωτογραφίες καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου.

Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για τη δημιουργία φόντου με faux μάρμαρο. Εάν είστε δημιουργικός ή DIY άτομο, μπορεί να έχετε παλιά κουτιά ή σωληνάρια χρώματος στη σοφίτα. Δοκιμάστε να αναμίξετε διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι χρώματος και να τα μαρμάρετε μαζί σε μια ξύλινη σανίδα.

Υπάρχει επίσης η επιλογή ενός μαρμάρινου βινυλίου αυτοκόλλητου φύλλου . Αυτά είναι γενικά φθηνά και θαύματα.

Μια φωτογραφία προϊόντων από ένα μικρό μυστρί γεμάτο με φακές

8. Χρησιμοποιήστε το GIMP για δωρεάν επεξεργασία φωτογραφιών προϊόντος

Το GIMP είναι δωρεάν, λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών ανοιχτού κώδικα. Προσφέρει πολλές δυνατότητες για να βοηθήσει έναν εκκολαπτόμενο φωτογράφο προϊόντων.

Αυτό το πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να διορθώσετε ζητήματα ισορροπίας λευκού , να καθαρίσετε το φόντο της εικόνας σας ή να κάνετε άλλες αλλαγές, όπως απαιτείται. Μπορείτε ακόμη και να προσθέσετε κείενο εάν απαιτείται για αυτό το πλάνο προϊόντος.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που σας επιτρέπει να κάνετε αυτό το λογισμικό. Οι τακτικές ενημερώσεις σάς βοηθούν να διατηρείτε τις εικόνες σας υψηλής ποιότητας. Μπορείτε ακόμη να βρείτε προσθήκες που έχουν δημιουργήσει άλλοι χρήστες και να τις προσθέσετε για μια γρήγορη και ομαλή μετά τη διαδικασία.

Ένα στιγμιότυπο οθόνης του δωρεάν λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών GIMP

9. Χρησιμοποιήστε Gels για Speedlites

Εάν διαθέτετε Speedlites (και όχι softboxes), έχουμε ένα μεγάλο τέχνασμα για εσάς!

Οι χρωματικές γέλες αλλάζουν το χρώμα του φωτισμού, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ρύθμιση για πολλά διαφορετικά εφέ φωτογραφίας. Είναι ένας εύκολος και φθηνός τρόπος για να προσθέσετε περισσότερο ενδιαφέρον στις εικόνες σας.

Αντί να αγοράζετε τεράστια φύλλα και να τα κόβετε σε μέγεθος, παραγγείλετε μερικά πακέτα δειγμάτων!

Το  Rosco Lux Small Swatchbook σας δίνει σχεδόν 100 διαφορετικές αποχρώσεις. Ιδανικό για να πειραματιστείτε με δημιουργικές φωτογραφίες προϊόντων.

Είναι φθηνό και σας επιτρέπει να προσθέσετε χρώμα στη σκηνή σας εύκολα. Χρησιμοποιώντας μια διαδικασία στοίβαξης, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε εικόνες με πολλά χρώματα.

φωτισμός τζελ μπλε χρώματος σε έναν νέο φωτισμό ταχύτητας 750II

10. Χρησιμοποιήστε το σύρμα ψαρέματος για την ανύψωση μικρών προϊόντων

Το σύρμα ψαρέματος είναι ο καλύτερος φίλος του φωτογράφου προϊόντος.

Είναι κατασκευασμένο από διαφανές νάιλον ή φθοράνθρακα, που σημαίνει ότι δεν θα καταστρέψει την εικόνα σας. Είναι ισχυρό, ανθεκτικό και μπορείτε να το βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα ψαρέματος ή DIY πολύ φθηνό.

Χρησιμοποιήστε το για να ανυψώσετε αντικείμενα από τη βάση της καμπύλης απείρου, το πλαστικό δοχείο που χρησιμοποιείτε ως lightbox. Μπορείτε ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε σε φυσικό περιβάλλον. Γίνετε δημιουργικοί και αναστείλετε τα προϊόντα από ασυνήθιστες γωνίες και μέρη!

Μπορεί να υπάρχει μικρή ορατότητα στο καλώδιο, οπότε χρησιμοποιήστε το GIMP για να το επεξεργαστείτε.

Μια φωτογραφία προϊόντος από χρυσά σκουλαρίκια σε λευκό αφρό

11. Φτιάξτε ανακλαστήρες για τέλειο φωτισμό

Είτε χρησιμοποιείτε φυσικό φωτισμό είτε ένα softbox στούντιο, οι ανακλαστήρες είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορείτε να διατηρήσετε μαζί σας.

Εάν φωτογραφίζετε μια σκηνή με ένα φως, μπορεί να δημιουργήσει σκληρές σκιές. Αυτά είναι συνήθως ανεπιθύμητα σε μια φωτογραφία προϊόντος. Οι ανακλαστήρες χρησιμοποιούνται για να αναπηδήσουν το φως πίσω στη σκηνή.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λευκή κάρτα ή να φτιάξετε έναν ανακλαστήρα από κάτι που μπορείτε να βρείτε στο σπίτι, όπως αλουμινόχαρτο.

Ανακλαστήρες φωτογραφίας προϊόντων DIY

12. Χρησιμοποιήστε την κάμερα που έχετε ήδη

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία σε μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή για να ξεκινήσετε. Ίσως να μην το πιστεύετε, αλλά η κάμερα που έχετε ήδη είναι αρκετά καλή.

Δεν έχετε κάμερα; Η κάμερα του smartphone σας θα πάει καλά. Ναι, το smartphone σας. Θα τραβήξει μια εικόνα αρκετά καλή για τα κοινωνικά μέσα, το ιστολόγιό σας ή τον ιστότοπό σας. Οι περισσότερες εικόνες συμπιέζονται όταν προστίθενται στο Facebook , το Instagram και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εάν μπορείτε να κάνετε λήψη σε ρύθμιση RAW , κάντε το και χρησιμοποιήστε το GIMP για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες για αυτήν την επαγγελματική εμφάνιση.

μια φωτογραφική μηχανή Canon DSLR σε φωτεινή πορτοκαλί επιφάνεια

συμπέρασμα

Ξεκινήστε με τις 12 παραπάνω συμβουλές και θα πυροβολήσετε επαγγελματικές λήψεις προϊόντων σε χρόνο μηδέν.

Ελπίζουμε ότι έχετε εμπνευστεί από τις συμβουλές μας και εξοικονομήσατε χρήματα!


  Το όνομά σας

  Θέμα

  Τηλέφωνο Επικοινωνίας

  Your message (optional)

  Προτιμήσεις απορρήτου

  Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, ενδέχεται να αποθηκεύει πληροφορίες μέσω του προγράμματος περιήγησής σας από συγκεκριμένες υπηρεσίες, συνήθως με τη μορφή cookies. Εδώ μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις απορρήτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός ορισμένων τύπων cookies μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας στον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε.

  Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies, κυρίως από υπηρεσίες τρίτων. Καθορίστε τις Προτιμήσεις απορρήτου σας ή/και συμφωνήστε με τη χρήση των cookies από εμάς.