12 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΓΡ/ΜΟΥ ΓΑΜΟΥ

12 ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΓΡ/ΜΟΥ ΓΑΜΟΥ 300 200

Βεβαιωθείτε ότι η ειδική σας μέρα θα πάει χωρίς εμπόδια με τις απίστευτες συμβουλές μας. Από τους χώρους μέχρι τη λίστα επισκεπτών, έχουμε τις συμβουλές σχεδιασμού γάμου για να διασφαλίσουμε ότι η μεγάλη μέρα σας είναι χωρίς προβλήματα.

© Eskitzis Φωτογραφία
Κορυφαίες συμβουλές προγραμματισμού γάμου
 1. Ξεκινήστε τον προγραμματισμό γάμου νωρίς

Μπορεί να έχετε το καλοκαίρι του 2021 στο μυαλό σας ως την ιδανική ημερομηνία γάμου. Έχοντας ένα σαφές σχέδιο πριν ξεκινήσετε θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τα πάντα και να είστε βέβαιοι ότι δεν ξεχνάτε κάτι σημαντικό. Ασφάλειες, τραχύι αριθμοί λιστών επισκεπτών και ο προϋπολογισμός πρέπει πάντα να είναι τα πρώτα τρία πράγματα.

2. Καρφώστε τον προϋπολογισμό

Μην ξοδεύετε τίποτα έως ότου ορίσετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό που δεν θα σας τεντώσει πολύ μακριά. Είναι ένα συνηθισμένο λάθος να ξεχνάμε και όλα τα μικρά επιπλέον – για να λειτουργήσει ο προϋπολογισμός, πρέπει να λάβετε υπόψη κάθε λεπτομέρεια. Μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη τα πρόσθετα κόστη, όπως αλλαγή ρούχων, δώρα και έξοδα ομορφιάς. Όλα αυτά μπορούν να προστεθούν!

3. Χέρια βοηθείας

Αν και είναι η μεγάλη σας μέρα, οι φίλοι και η οικογένειά σας θα είναι περισσότερο από πρόθυμοι να βοηθήσουν και θα θέλουν να συμμετάσχουν στον προγραμματισμό. Λαμβάνοντας βοήθεια από άτομα που εμπιστεύεστε, είναι πιο πιθανό να αισθανθείτε ότι μπορείτε να είστε ειλικρινείς εάν τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα θέλετε!

4. Να είστε επιλεκτικοί με τη λίστα επισκεπτών

Η ταχεία ταξινόμηση της λίστας επισκεπτών είναι σημαντική, ώστε στη συνέχεια να εστιάσετε στην εύρεση του ιδανικού χώρου που θα εξυπηρετήσει τον επιλεγμένο αριθμό επισκεπτών. Το κόστος ανά κεφαλή πιθανότατα θα είναι το μεγαλύτερο κόστος σας, οπότε μην ενοχλείτε – προσκαλώντας άτομα που δεν θέλετε να έρθετε. Είναι η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη απόφαση σε ολόκληρη τη διαδικασία προγραμματισμού, αλλά πρέπει να είναι δική σας και μόνο η απόφαση του h2b σας.

© Eskitzis Photography
5. Χώροι μεγάλης απόστασης

Μπορεί να μην είστε οπαδός του τόπου που ζείτε αυτήν τη στιγμή ή να θέλετε να παντρευτείτε εκεί που μεγάλωσε, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν απομακρύνεστε πολύ από την πλειονότητα της λίστας επισκεπτών σας, καθώς είναι πιθανότερο να παρευρεθούν λιγότερα άτομα. Θα επηρεάσει επίσης τα χρονοδιαγράμματα της ημέρας σας.

6. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει ένα Σχέδιο Β

Όσο κι αν δεν θέλετε να το σκεφτείτε, κάτι μπορεί να πάει στραβά την ημέρα. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε από ένα πρόβλημα με την τροφοδοσία έως τη βροχή (παρά την πρόβλεψη που υπόσχεται μια ξηρή μέρα). Προγραμματίστε εναλλακτικές λύσεις για κάθε σενάριο και λάβετε υπόψη οτιδήποτε μπορεί να μην πηγαίνει στο σχέδιο, ώστε να μην μείνετε άγχος και να πανικοβληθείτε τη μεγάλη μέρα. 

7. Κάντε κράτηση για τον καλύτερο φωτογράφο που μπορείτε
© Eskitzis Photography

Το γαμήλιο άλμπουμ σας είναι πώς θα ξαναζήσετε τις αγαπημένες αναμνήσεις της ημέρας σας, οπότε μην υποτιμάτε τη σημασία ενός καλού φωτογράφου. Ερευνήστε προσεκτικά και βρείτε κάποιον που καταλαβαίνει ακριβώς τι θέλετε. Το pre wedding είναι επίσης μια υπέροχη ιδέα, γιατί θα γνωρίσετε καλύτερα τον φωτογράφο σας και θα εξασκήσετε τις πόζες σας!

8. Αποκτήστε το μενού σωστά

Ένα από τα μεγαλύτερα σημεία ομιλίας σε κάθε γάμο είναι το φαγητό. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εντάξετε μπουφέ και αποφύγετε οι πεινασμένοι επισκέπτες δεν είναι ποτέ καλό πράγμα!

9. Δώστε στον γαμπρό σας τις δικές του ευθύνες

Ο αρραβωνιαστικός σας μπορεί να μην είχε προγραμματίσει το γάμο του από τα πέντε του, αλλά σίγουρα θα έχει τις δικές του ιδέες και απόψεις και θα ήθελε να πει στο σχεδιασμό. Ακούστε τι λέει και θυμηθείτε ότι είναι και η μέρα του. Τα περισσότερα παιδιά θέλουν να ασχοληθούν με το μενού, τη μουσική και τα λογιστικά φύλλα.

© Eskitzis Photography
10. Κάντε τις μικρές λεπτομέρειες προσωπικές

Ο γάμος σας έχει να κάνει με τους δυο σας, οπότε προσπαθήστε να ενσωματώσετε όσο το δυνατόν περισσότερες προσωπικότητες στην ημέρα σας. Από τη στάση και τις προτιμήσεις μέχρι τα ρούχα και τον πρώτο χορό, οι επισκέπτες πρέπει να πουν «έτσι είναι!»

11. Λίστες, λίστες και περισσότερες λίστες!

Μία από τις κορυφαίες συμβουλές σχεδιασμού γάμου μας είναι να καθίσετε με το h2b σας, να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο προϋπολογισμού για το κόστος πρόβλεψης και το πραγματικό το κόστος, καθώς και όταν οφείλονται οι πληρωμές, και τι πρέπει να γίνουν

12. Μην ξεχνάτε τι είναι σημαντικό

Ο προγραμματισμός του γάμου μπορεί να είναι αγχωτικός, αλλά αν βρεθείτε πολύ απασχολημένοι σε όλα, κάντε ένα βήμα πίσω και θυμηθείτε τι είναι ο γάμος σας – παντρεύεστε την αγάπη της ζωής σας!